Dit evenement wordt georganiseerd door Rotary Schaijk - Land van Ravenstein
€ 1385
€ 40.000,-
KIKA

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

KINDER DROOMWENS

Stichting Kinderdroomwens zet zich al 16 jaar in voor kinderen en jongvolwassenen met een traumatische ervaring. Zij hebben ervaringen die uiteenlopen van bijvoorbeeld het verliezen van een broertje, zusje, vader of moeder tot gehandicapt raken, lijden aan ziekte, misbruikt zijn of uit huis worden geplaatst.

Deze doelgroep valt helaas in de praktijk vaak tussen wal en schip. Daarom zet Stichting Kinderdroomwens zich (samen met het trouwe netwerk van vrijwilligers en donateurs) in om hen op een professionele en verantwoorde manier te ondersteunen. Wij zorgen dat er voor onze doelgroep, ondanks zo’n donkere periode, weer een zon aan de horizon komt te schijnen.

RONALD MCDONALDHUIS

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. Zieke kinderen voelen zich namelijk beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind.

In twaalf Huizen logeren ouders, broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis. In twaalf Huiskamers, midden in ziekenhuizen, kunnen families in huiselijke sfeer even ontspannen. In drie vakantiehuizen vinden gezinnen met een zorgintensief kind nieuwe energie.

ROTARY

De voornaamste doelstelling van Rotary is service. In de lokale gemeenschap, het werk en ook wereldwijd. Rotarians steunen en stimuleren het ideaal van dienstbaar zijn aan de samenleving. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van de eigen (vak)kennis ten dienste van de samenleving. Maar ook door het bevorderen van internationaal begrip en goodwill en het verlenen van humanitaire hulp. Rotary houdt zich niet met politiek bezig, maar heeft wel een open oog voor knelpunten in de lokale, regionale en internationale samenleving.

Rotaryleden hebben de gezamenlijke expertise en capaciteiten om programma’s door te voeren die vragen om dynamiek en volharding op gebieden als het bestrijden van honger, armoede en analfabetisme. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar kinderen, ouderen en gehandicapten.

# Hier loop je warm voor 2022 - @ 2023